Adaları savunmak, hayatı savunmaktır…

Adaları savunalım, Adaları savunmak İstanbul’da leyleği, mercanı, balığı, ormanı, yaşamı savunmaktır!

Bugün göç yolundaki fotoğraflarını çektiğiniz ve paylaştığınız, şimdilerde sayıları azalan leylekler Yassıada ve Sivriada imara açıldığında ve Kuzey Ormanları yokedildiğinde bir daha İstanbul’a gelemeyecek. Bu ormanların ve Adaların üzerinden uçamayacaklar! Son leylek de gittiğinde artık anlayacağız ki Adalar da, ormanlar da yok, yaşam da yok! 2012 yılının başında BBC “Earthflight” belgeselinin üçüncüsünü, Avrupa ayağını yayınladı. Açılış, leyleklerin istanbul’a gelişini gösteriyor. 1000 milden fazla uçuyorlar Afrika’dan Avrupa’ya ulaşabilmek için. Akdeniz’i, ardından Marmara’yı geçiyorlar. Marmara’nın sonu, yolculuğun en zor kısmı. maxresdefaultArtık yorgunlar. Sürekli suyun üstünde uçmak tehlikeli.
Kanatları suya değdiği anda uçamıyor, düşüp boğuluyorlar. Ama İstanbul’un kapısında, onları bu tehlikeden kurtaran iki can simitleri var. Yassıada ve Sivriada. İnsansız, ıssız, doğal kalabilmiş bu iki ada, ısınan kayalardan yükselen sıcak havayla leylekleri kucaklıyor, karaya sağ salim ulaşmalarını sağlıyor. İki adanın yapılaşmaya açılması leyleklerin yüzyıllardır kullandığı yolun artık güvenli olmayacağı anlamına geliyor. Yassıada ve Sivriada’dan elinizi çekin! Bırak Issız Kalsın!

Belgeselin tamamı :

Tamamını seyretmek istemeyenler için ilk 4 dakika, İstanbul için kısa bir çekim hikayesi…

About 9ada1deniz

Check Also

Sivriada kurtuluyor: Anayasa Mahkemesi Sivriada’yı imara açan kanunu iptal etti!

(dokuzadabirdeniz.com) Anayasa Mahkemesi, Yassıada ve Sivriada’nın imara açılması sürecindeki davalar hakkında kendisine başvuran Danıştay Altıncı Dairesi’nin talebiyle, 3 Nisan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir