Atların yanarak öldüğü Büyükada davası devam ediyor

Hayvanlara Adalet Derneği

2019’un yılbaşı günü Büyükada Yörükali mevkiindeki kaçak at ahırlarında çıkan yangın sonucunda; dokuz at ölmüş, birçok at da yaralanmıştı. Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmış, soruşturma dosyasında yer alan itfaiye raporuna göre; yangının çıkış nedeni, işbu kaçak yapılara abonelik başlatmadan kaçak kullanım amacıyla döşenen elektrik hattının hatalı ve yetersiz malzemeyle yanlış şekilde kurulmasıydı.

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde, tespit edilen şüpheli hakkında, Türk Ceza Kanunu md.171’de düzenlenen genel güvenliğin taksirle tehlikeye sokulması suçundan cezalandırılmak üzere kamu davası açıldı. Sanık, dosyanın 20.06.2019 tarihinde gerçekleşen ilk duruşmasında verdiği ifadesinde, elektrik hattını kendisinin döşemediğini, sadece kullandığını belirtti. Şüphelinin bu beyanı üzerine, mahkeme, kaçak yapıların bulunduğu bölgenin arsa sahibinin ve elektrik hattını döşeyen kişinin kimliklerini tespit etmek amacıyla araştırma yaparak, bu kişileri de sanık sıfatıyla dosyaya dahil etmeye karar verdi.

16.12.2019 tarihinde, mahkeme heyeti, bir elektrik mühendisi bilirkişinin de katılımıyla yangının çıkış nedenini tespit ederek itfaiye raporunu teyit etmek amacıyla olay yerinde keşif yaptı. Keşif sırasında söz konusu bölgenin herhangi bir canlının yaşaması için uygun olmayan, her an yeniden yangın çıkmasına ya da ölümcül sonuçları olabilecek başka bir olayın gerçekleşmesine müsait bir alan olduğu görüldü. Mahkeme heyetini en çok şaşırtan konu, yangın tarihinin üzerinden 12 ay geçmesine rağmen, bu bölgeye dair hiçbir önlem alınmamış olması, atların ve insanların bu tehlikeli bölgede yaşamaya devam etmeleriydi. Bu durum, eğer faytonlar kaldırılmamış olsalardı, bu bölgeden daha çok felaket haberi alacağımızı ortaya koydu.

Dosyada şu anda, mahkemenin arsa sahibi ile elektrik hattını döşeyen kişinin kimliklerini tespit etme işlemini tamamlaması ve elektrik mühendisi bilirkişinin raporunu düzenlenmesi bekleniyor. Bir sonraki duruşma 18.06.2020 tarihinde saat 13:40’ta gerçekleşecek. Tüm hayvan hakları savunucuları duruşmaya destek için davetli…

 

 

10158238-728xauto

129103

5c2bc2c20f254405e454030e

buyukadada-yanan-9-atla-ilgili-ahir-sahibinin-hapsi-istendi_88664

 

 

About 9ada1deniz

Check Also

Dünya’nın en kuzeyindeki ada keşfedildi!

Grönland’da örnek toplamak için geçen ay yola çıkan bilim insanları, Dünya’nın en kuzeyindeki kara parçasını buldu. Araştırma …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir