Adalar Savunması Çengelköy MESA önündeydi…

Adalar Savunması 29 Mayıs 2015 tarihinde Yassıada’da başlatılan inşaatın yüklenici firması Mesa Holding’in Çengelköy’deki binası önünde bir protesto gösterisi ve basın açıklaması yaptı..

1621448301433157 1621448078099846

 1621448021433185 1621447661433221  1621447988099855   1642857232625597

BASIN DUYURUSU 29 Mayıs 2015

MESA, TOBB, AKP Yassıada’dan Elini Çek, Bırak Issız Kalsın!

Bugün AKP ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği eliyle MESA Holdinge’e bağlı MESA İnşaat tarafından yokoluşa sürüklenen Yassıada’nın yıkımını kınamak ve bu yasadışı inşaat sürecinin durdulmasını sağlamak için biraraya geldik. Yassıada yokediliyor, Sivriada yokoluşun eşiğinde, sıra diğer Adalarımıza ve tüm Marmara Denizi’ne geliyor. İmar, siyaset ve ticaret rantı tüm Türkiye’yi ve İstanbul’u olduğu gibi Adalar’ı da sarıyor.

İstanbul’un ve Marmara Denizi’nin doğal yaşamı ve kentsel mirası bakımından büyük önem taşıyan Sivriada ve Yassıada’nın talan edilmesi yönündeki girişimler 6 Mayıs 2015 tarihinde TOBB’a bağlı şirketlere ve MESA İnşaat’a ruhsat verilmesiyle yeni bir aşamaya geldi ve geçtiğimiz günlerde adaya ilk kepçe vuruldu. Bir kez daha buradan tüm Adalar ahalisine ve İstanbul halkına duyuruyoruz:

– Sivriada ve Yassıada hakkında Adalar halkının takipçisi olduğu hukuki süreç devam etmesine rağmen içine girilen inşaat süreci yasadışıdır,

– Bu adaların imara açılmasının doğal ve kültürel yaşam için geri dönülmesi mümkün olmayan sonuçları olduğu mahkemelere sunulan çeşitli bilirkişi raporlarıyla kanıtlanmasına rağmen atılan adımlar bir doğal hayat ve kültür katliamıdır.

– Yassıada ve Sivriada’nın kültürel ve arkeolojik varlıkları için hiç bir koruma planı yapılmadan imar ve turizme açılması bu adaların Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinden bugüne uzanan tarihi varlıklarının yokedilmesi demektir.

– Verilen inşaat ruhsatları ve turizm yetki belgelerinin yasal ve teknik açıdan usulsüzlük, yolsuzluk ve suç unsurlarıyla dolu olması gözardı edilmektedir.

– Bu süreçte Adalar’ın yerel kurumlarının yetkileri, Adalar halkının söz ve karar hakkı tümüyle devre dışı bırakılmıştır. Adaların statüsü tek gecede bir torba yasayla değiştirilmiş, gizli ihaleler yoluyla siyaset ve inşaat rantına açılmıştır. 1.Derece Doğal Sit, Tarihi Sit ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak koruma altında olan Yassıada ve aynı şekilde 2. Derece Doğal Sit ve 3. Arkeolojik Sit alanı olarak korunan Sivriada’daki inşaat süreci derhal durdurulmalıdır. Siyaset ve inşaat rantı için kuşa, balığa, denize, gökyüzüne, ağaca, ormana ve insana karşı açılan savaş son bulmalıdır. Buradan bir kez daha duyuruyoruz.

Milyonlarca dolarlık bir inşaat rantına açılan Yassıada ve Sivriada’nın katilleri AKP,TOBB ve MESA Holding’tir! Adaları “demokrasi adası” yapıyoruz görüntüsü altında 5 yıldızlı oteller, marinalar, lokantalar, pasta salonları, kafeteryalar, gece kulüpleri, kuaförler, helikopter pistleri, eğlence salonları ve otoparklarla dolduranları unutmayacağız.

Yassıada ve Sivriada’dan Elinizi Çekin! Deniz, Orman, Özgürlük, Bırak Issız Kalsın!

ADALAR SAVUNMASI 29 Mayıs 2015

About 9ada1deniz

Check Also

Adalar Strateji Belgesi ve Fayton Meydanı Yarışması Toplantı Notları

İBB Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından yürütülen Adalar 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir