Adada hırsızlık olursa!

İtalya’da Toscana açıklarındaki kışlık nüfusu 400 kişiden oluşan Capraia adasında hırsızlık tartışması devam ediyor. Kış ayları boyunca yaşanan hırsızlık olayları karşısında adada görev yapan üç polis memuru soruşturmada herhangi bir sonuca ulaşamazken, adada yaşayan 400 kişilik nüfus birbirine şüpheyle bakmaya başladı.

Adanın belediye başkanı Marida Bessi, Corriere della Sera gazetesine verdiği demeçte, birbirine sıkı bağlarla bağlı bu küçük ada topluluğu içinde artık çocukluk arkadaşlarının ve komşuların bile birbirine şüpheye baktığını söylerken, topluluk bağlarının büyük bir hızla zarar gördüğünü açıkladı. Yaz nüfusu 4 bin olan adaya kış aylarında çok az kişinin gelip gitmesi de şüpheleri arttıran bir faktör. Yaşanan soygunların sonuncusunda hırsızların bir tütün dükkanının kasasından 60 bin euro  çalarken kameraları devre dışı bırakması da adalılar içindeki kaygıları arttırdı.  Kasım ayında belediye başkan yardımcısı Fabio Mazzei’nin evinde yapılan soygun sonrasında Mazzei gazeteye verdiği demeçte, “Bu çok üzücü bir şey çünkü ailemizde bir hırsız var gibi hissediyoruz” demiş, adada olmadığı günlerde yapılan soygunun hırsızların evi ve ada hayatını çok iyi bildikleri şüphesini uyandırdığını belirtmişti.

Adanın tek bankası geçen yıl kapandığı için halkın büyük bölümünün paralarını evlerinde saklaması da hırsızlar için bir başka fırsat kapısı oluşturuyor.

Livorno kentine 62 kilometre uzaklıktaki 19 kilometrekarelik Capraia adasının  üçte ikilik bölümü 1873 ve 1986 yılları arasında bizdeki açıkhava cezaevlerine benzeyen bir ceza kolonisi olarak kullanılmış, 1986’dan sonra ziyaretçilere açılmıştı.

Kaynak: https://www.theguardian.com/world/2021/feb/15/whodunnit-grips-tiny-italian-island-capraia-thefts

About 9ada1deniz

Check Also

Dünya’nın en kuzeyindeki ada keşfedildi!

Grönland’da örnek toplamak için geçen ay yola çıkan bilim insanları, Dünya’nın en kuzeyindeki kara parçasını buldu. Araştırma …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir